Bakgrunnen

Mannen som skal løpe 20 maraton på 20 dager på 20 ulike steder er Jimmy Vika. Her kan du lese om hva som får noen til å gjøre dette og hva han har gjort tidligere  

Bakgrunnen

Ideen til Jimmy om å løpe et maraton i hvert fylke er noe som kom opp for flere år siden. Gjennom mange løpeturer har drømmen gradvis utviklet seg til å bli et komplett løpeprosjekt. 

Det har vært viktig for Jimmy å bruke dette prosjektet til å skape oppmerksomhet rundt noe han brenner for. Gjennom jobben i Right To Play har han selv sett hvor mange barn som har behov for tilgang til kvalitetsutdanning, lek og idrett i de mest vanskeligstilte områdene i verden. Det var derfor helt naturlig at han nå bruker seg selv som virkemiddel til å samle inn penger og skape oppmerksomhet rundt Right To Play sitt arbeid, og da spesielt med å gi jenter rett til utdanning i Midtøsten.

Med bakgrunn fra langrenn og landeveissykling har utholdenhetstrening alltid vært en del av livet til Jimmy. I de senere årene har han utviklet en stor interesse for det å løpe langt. I 2014 fikk han ideen om å løpe alle distansene under Oslo Maraton til inntekt for Right To Play. Målet den gangen var å samle inn 1000 kroner per kilometer og skape oppmerksomhet rundt organisasjonen. Prosjektet ble en stor suksess og med bakgrunn i dette valgte Oslo Maraton organisasjonen å etablere Oslo Trippelen som et offisielt løp.

Utover dette har Jimmy løpt mange ekstremløp på opptil 160 kilometer. I tillegg har han også gjort egne prosjekter for å teste utholdenheten ved blant annet å løpe 3 maraton på et døgn med 3 timers pause mellom hvert maraton.

 

Nå står han ovenfor sitt livs største utfordring – for å gi enda flere jenter rett til utdanning.

Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY